Nieuws

Fiets ‘m erin

“Aardappelsalade” staat op de menukaart. Maar zonder aardappels. En de andere smakelijke ingrediënten zitten nog in de verpakking. De chef-kok trekt geen zout. Hij is druk in gesprek met de gasten. Het “Verkeersplan Edam-Volendam” in een notendop.

Lees verder

Parkeergarage Korsnäs is hoognodig

GroenLinks is blij met het initiatief van enkele Edammers om via een petitie de gemeente te vragen zich te herbezinnen op het voorliggende plan voor het Korsnäs-terrein.

Lees verder

Vitale maatschappelijke voorzieningen moeten in overheidshanden blijven

Moet de Centrale Antenne-inrichting (CAI), die de gemeente al sinds jaar en dag in eigendom heeft, verkocht worden aan bijvoorbeeld Ziggo of moet onze gemeente de CAI in eigen beheer houden? Vorige week donderdag heeft de gemeenteraad besloten dat er een onderzoek moet komen naar de eigendomsverhoudingen van de CAI. GroenLinks bracht een aantal principiële punten naar voren, die hopelijk in het onderzoek meegenomen worden.

Lees verder

Winst voor het landschap, lessen voor de gemeente

In de raadsvergadering van 22 maart is een collegevoorstel aangenomen om af te zien van uitbreiding van het industrieterrein Oosthuizerweg in Edam. Het driehoekige stuk weiland aan het Zeevangszeedijkje richting Middelie was door vorige colleges aangewezen als industrieterrein. Nu het agrarisch blijft moet niet minder dan 3,2 miljoen euro afgeboekt worden want agrarische grond is nu eenmaal veel minder waard dan bouwgrond.

Lees verder

De sleepwet en onze vrijheid

21 maart kunnen we in een referendum stemmen over De Wet Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (WIV). In de volksmond “de Sleepwet”. De wet stelt de veiligheidsdiensten in staat om breed dataverkeer te onderscheppen als er aanwijzingen zijn dat de nationale veiligheid op het spel staat. Ook van burgers die niets kwaads in de zin hebben. “Ik heb niets te verbergen, ze mogen alles van mij weten behalve mijn pincode” is een mening die je vaak hoort. Maar is ons privéleven wel veilig in handen van de inlichtingendiensten? Deze wet kan ons allemaal raken.

Lees verder

Pagina's