Nieuws

Syrische cartoons in Grote Kerk Edam

Van 2 t/m 16 juli is in de Grote Kerk in Edam de tentoonstelling Cartooning Syria te zien. De werken van 30 Syrische cartoonisten zijn dan op groot formaat te bewonderen.

Lees verder

Natuurlijke tuin

BEKEN KLEUR

Natuurlijke tuinen zijn er steeds minder. Niet alleen in onze gemeente, maar overal. Het beton rukt op. Ook heggen verdwijnen. Veelal worden deze vervangen door  schuttingen. Een mooi gezicht is het niet, maar belangrijker is dat vogels zoals mussen en andere dieren  niets meer te zoeken hebben in een steriele omgeving. 

Lees verder

The Passion op de Dijk

BEKEN KLEUR

Het was mij het Paasweekend wel! Noord Korea, hoeder van de wereldvrede, wist de provocaties van de Verenigde Staten en Zuid Korea het hoofd te bieden. Voor de veiligheid van Noord Korea moet Kim Jong-un zo nu en dan een ondergrondse kernproef doen. Om de agressoren geen excuus te geven voor een laffe eenzijdige aanval heeft hij het nu bij een raketlancering gelaten. En in Turkije heeft Erdogan zijn referendum gewonnen. De president krijgt straks bijna onbeperkte macht en bevoegdheden. Na deze zege is Turkije een veel democratischer land geworden.

Lees verder

Een afrit bij Wullempie: dit mag niet gebeuren!

BEKEN KLEUR
Nu de ‘weg onderlangs’ definitief niet door gaat, willen B&W alsnog een afrit bij Wullempie maken naar het Kleipark, en tweerichtingsverkeer invoeren op het Noordeinde, zodat de bussen en auto’s weer heen en terug naar het Kleipark gaan rijden. Een overbodige, dure en onzinnige maatregel. Vanavond beslist de gemeenteraad. Kom in actie, dit mag niet gebeuren!
Lees verder

Bierviltjesactie: de resultaten en de weg vooruit

BEKEN KLEUR

In januari hield GroenLinks Edam-Volendam haar jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie in de PX te Volendam. Het programma trok wederom veel publiek, en zorgde voor een drukke en gezellige sfeer. Met een knipoog naar de verkiezingen die toen nog aanstaande waren, hadden we naast het podium een stemhokje en een stembus neergezet. We vroegen onze gasten om hun wensen en ideeën voor de gemeente op een bierviltje te zetten en in de stembus te gooien. Met de meest voorkomende ideeën zouden we dan aan de slag gaan, om te kijken in hoeverre we deze kunnen realiseren.

Lees verder

Pagina's