Nieuws

Zoveel geld over maar nog zoveel te doen

BEKEN KLEUR

GroenLinks kreeg naar aanleiding van ons vorige stukje in de NIVO het volgende bericht:

Hoi Nico,

Ik had vanmiddag een gesprek met de P.I.M. groep (Pius Instuifmiddag); deze wordt gehouden in de Singel. De doelgroep zijn mensen met psychische problemen. Het eerste uur hebben ze een praatuurtje. Er was geen geld meer voor begeleiding, dus het gaat erg ongestructureerd. Elke tweede maandag van de maand gaan ze wandelen met iemand van de Sportkoepel. In september eindigt dit project. Nu hebben ze mij benaderd, of ik dit wil overnemen, anders moet de groep stoppen. Ik ben bereid dit te doen. Als het goed is financiert de Sportkoepel het nog een jaar. Ik doe het vrijwillig. Maar het is toch te gek voor woorden dat in onze gemeente met zoveel geld over, deze doelgroepen niet worden ondersteund. Of zie ik dit verkeerd?

Lees verder

Laat de burgers meeprofiteren van de goede financiële positie van de gemeente

BEKEN KLEUR

Op donderdag 13 juli aanstaande besluit de gemeenteraad over de bestemming van het positieve financiële resultaat over 2016. Het gaat om een bedrag van 2,9 miljoen euro dat begroot was maar niet uitgegeven is. Voor een flink deel komt dit vanwege het feit dat de gemeente nu zelf de uitgaven in het sociaal domein verzorgt; die uitgaven zijn erg moeilijk te schatten omdat het veelal regelingen zijn met een zogenaamd “open uiteinde” (hoeveel verzoeken om huishoudelijk hulp komen er?) en tevens omdat er nog weinig ervaring is met het financieel beheer van deze sector. Het is dan ook niet verwonderlijk, zelfs verstandig, dat de gemeente een flink deel van het positieve saldo (1,7 miljoen) in een egalisatiereserve stopt waarmee schommelingen in de uitgaven in het sociaal domein opgevangen kunnen worden. Ook wordt een flink deel, bijna een half miljoen, toegevoegd aan de algemene reserve, waardoor nieuwe uitgaven mogelijk worden waar iedereen weer van kan profiteren.

Lees verder

Een Getekend Syrië te zien in Cartooning Syria

Een van de cartoonisten wiens werk we kunnen zien in de tentoonstelling Cartooning Syria (2-7 t/m 16-7, Grote Kerk Edam) is Akram Raslan. Hij was een van de bekendste en creatiefste cartoonisten van Syrië. Hij dreef de spot met de zogenaamde hervormingen van het regime. Ook tiran Assad nam hij op de korrel. Hij tekende hem in een zandloper. Assad verdrinkt bijna in het bloed van zijn eigen volk terwijl hij roept: “De crisis is bijna voorbij”. In 2012 werd Akram gearresteerd bij de krant waar hij werkte. Na een showproces kwam hij in de gevangenis, waar hij werd gemarteld. In 2013 is hij gestorven.

Lees verder

Syrische cartoons in Grote Kerk Edam

Van 2 t/m 16 juli is in de Grote Kerk in Edam de tentoonstelling Cartooning Syria te zien. De werken van 30 Syrische cartoonisten zijn dan op groot formaat te bewonderen.

Lees verder

Pagina's