BEKEN KLEUR

Een afrit bij Wullempie: dit mag niet gebeuren!

Nu de ‘weg onderlangs’ definitief niet door gaat, willen B&W alsnog een afrit bij Wullempie maken naar het Kleipark, en tweerichtingsverkeer invoeren op het Noordeinde, zodat de bussen en auto’s weer heen en terug naar het Kleipark gaan rijden. Een overbodige, dure en onzinnige maatregel. Vanavond beslist de gemeenteraad. Kom in actie, dit mag niet gebeuren!
Door eerdere, verstandige maatregelen (parkeerterrein Parallelweg, verkeersdosering Noordeinde) komt er nauwelijks nog auto(bus)-verkeer over het Noordeinde. Daar wandelen tegenwoordig bijna net zoveel toeristen als op de Haven, veilig, met veel plezier en een prachtig uitzicht. Een ideale entree van ons havengebied. Maar het College wil dat nu weer terugdraaien: gewoon die bussen en auto’s weer het Noordeinde op. Die krijgen we er dan never nooit meer af. Een enorme achteruitgang, te betalen met tonnen gemeenschapsgeld. Niet te geloven toch?
Vanavond komt het in de gemeenteraad. De collegepartijen hebben daar een grote meerderheid, dus als we niet snel in actie komen, gaat dit gewoon door. Wat kunt u nog doen? Een paar dingen:
 
1. Dit bericht liken en (vooral) delen.
2. Raadsleden van uw eigen partij (waar u op gestemd hebt) snel laten weten, via Facebook of Whatsapp, dat u tegen deze onzalige afrit bent.
3. Vanavond naar de raad gaan (HHNK Edam), en vanaf de publieke tribune duidelijk laten weten dat u tegen dit onzalige voorstel bent.

Als vanavond tot deze afrit wordt besloten, zijn we het strandje van Wullempie kwijt en krijgen we de auto’s en bussen nooit meer van het Noordeinde af. Een overbodige, onveilige maatregel, een verspilling van gemeenschapsgeld, kortom een heel slecht voorstel voor een onomkeerbare maatregel. Het is nog niet te laat, dus KOM NU IN ACTIE!