GroenLinks deed er niet aan mee. We bleven hameren op de noodzaak om snel betaalbare woningen te bouwen op locaties binnen de bebouwde kom. Daar is ruimte voor honderden woningen, die veel sneller gerealiseerd kunnen worden dan op een uitbreidingslocatie als de Lange Weeren. Bovendien hoeft daarbij geen groen opgeofferd te worden en kunnen we daar makkelijker betaalbare woningen bouwen.

We roepen het gemeentebestuur en de gemeenteraad op om meteen te beginnen met plannen voor binnenstedelijk bouwen. Dat begint met het opstellen van een lijst met mogelijke locaties en het versnellen van de plannen die er al zijn. Laten we ons samen inspannen voor betaalbare woningen waar onze woningzoekenden echt iets aan hebben.

Op 17 februari om 19:30 houden we een bijeenkomst over betaalbaar wonen in de PX. Daar hebben we het over wat de gemeente kan doen om voor betaalbare woonruimte te zorgen.

Wil je komen? Mail naar edam-volendam@groenlinks.nl om je aan te melden! Bekijk het Facebook-evenement voor meer informatie.